app helpt mantelzorgers bij ondersteunen senioren

Mantelzorgers ondersteunen senioren bij thuis wonen. Veel mantelzorgers blijken zwaar belast. Communicatie-app helpt taken te organiseren.

Mantelzorgers ondersteunen senioren bij thuis wonen. Senioren willen zelfstandig thuis blijven wonen in hun eigen omgeving. Bij toenemende leeftijd hebben senioren meer ondersteuning nodig om plezierig langer thuis te wonen. Mantelzorgers leveren een belangrijk deel van die ondersteuning.

Veel mantelzorgers blijken zwaar belast. Mantelzorgtaken belasten de beschikbare spankracht van de mantelzorger. Helemaal als zorgtaken in de tijd toenemen. lastig te combineren met een druk gezinsleven en een baan. Veel mantelzorger zijn zwaar belast, blijkt uit onderzoek.

Comm-app helpt taken te verdelen. Met een comme app kan de mantelzorger taken op een rij zetten en plannen wanneer wat nodig is. De mantelzorger hoeft het niet alleen te doen. Met comm app worden afspraken in het netwerk rond de senior gemaakt: wie doet wat wanneer. Dit geeft overzicht en ontlast de mantelzorger. Taken, die langer op de to-do-lijst staan, zijn mogelijk een teken van (over)belasting. Dit is een signaal om andere mensen in het netwerk of vervangende mantelzorg in te schakelen. Zo werkt de comm-app preventief.