behandelaar kiezen met vergelijkingssites kan beter

Meer patiënten gebruiken vergelijkingssites om een behandelaar te kiezen. Met vergelijking o.b.v. zorguitkomsten kunnen patiënten beter kiezen.

Met de website ziekenhuischeck.nl geven ziekenhuizen gezamenlijk inzicht in de kwaliteit van zorg, die zij hun patiënten bieden. Patiënten, die een knie- of heupoperatie moeten ondergaan, kunnen ziekenhuizen vergelijken op het infectiepercentage. Voor een staaroperatie kun je vergelijken wat de gemiddelde verbetering van zicht is. De website ziekenhuischeck.nl geeft een beeld van de kwaliteit van zorg in ziekenhuizen. Deze gegevens worden afgezet tegen het landelijk gemiddelde. Dit is een belangrijke stap.

Meer patiënten raadplegen vergelijkingssites om het ziekenhuis voor een behandeling te kiezen. Vergelijkingssites zijn een handig IT-hulpmiddel.

Adequate vergelijkingsinformatie wordt belangrijker. Steeds meer ziekenhuizen publiceren zorguitkomsten van verschillende behandelingen. Met vergelijking van zorguitkomsten kunnen patiënten gericht kiezen. Opnemen van zorguitkomsten in vergelijkingssites is een voorbeeld van slimme IT, die de patiënt beter en gemakkelijker laat kiezen.